Korszerű spermavizsgálat - alap és haladó képzés

Tisztelt Érdeklődők!

A férfimeddőség kivizsgálásának alapját jelentő klasszikus spermavizsgálat 2010 óta kizárólag a WHO V. kiadású kézikönyvének kritériumai szerint végezhető és értékelhető.

Magyar Andrológiai Társaság (MAT, www.magyandrol.hu) vezetősége immár 3 alkalommal rendezett olyan nagy sikerű gyakorlati képzést, ahol az eddig több mint 100 résztvevőt segítettük a módszer elsajátításában, begyakorlásában. Képzéseinknek is köszönhetően egyre inkább elterjedt a WHO korszerű kritériumok használata, egyre inkább egy nyelvet beszélünk az országban ezen a téren.

Ahol azonban a vizsgálatot nem az érvényes előírások szerint, hanem a korábban betanult és egymásra hagyott, viszont mára már elavult, nem elfogadható módszerekkel végzik, sajnos nem vonható le következtetés, nem adható andrológiai vélemény.

Magyar Andrológiai Társaság vezetősége egyik elsődleges feladatának tekinti az ondóvizsgálat hazai protokolljának további egységesítését, a megfelelő gyakorlati alkalmazás még szélesebb körű bevezetését, ezért ismételten gyakorlati tanfolyamot hirdetünk, amely lehetőséget biztosít a WHO V. kézikönyv alapján végzett spermaanalízisek alapjainak megismerésére, a módszer elsajátítására, begyakorlására és a megszerzett rutin ellenőrzésére.

Meghirdetjük a negyedik ANDROKURZUS rendezvényünket. Tekintettel arra, hogy ma már nagy számban végeznek vizsgálatokat olyan kollégák, akik akár több alkalommal is részt vettek a kurzuson, első alkalommal a képzést két panelre bontjuk. A hagyományos, és kiemelkedő sikerű „Alapképzés”-t követően, ugyanazon a helyszínen, az alapképzés folytatásaként „Haladó szintű képzés”-t is indítunk, ami a már megszerzett tudás, rutin és tapasztalat ellenőrzését, az esetleges hibák forrásának megismerését teszi lehetővé a résztvevők számára. Ezen a kurzuson mutatjuk be és indítjuk el az első hazai andrológiai külső minőségbiztosítási programot is.

A kurzus gyakorlati lebonyolításával kapocslatban azonban az alábbi döntést kellett meghoznunk 2020. augusztusában.

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedett. Ez az aggasztó tendencia az Androkurzussal kapcsolatos terveink felülvizsgálatára késztetett minket. Mérlegelve a veszélyeket az aktuális információk alapján, valamint tekintettel a kurzus tematikájára és lebonyolításának körülményeire, arra az nehéz döntésre jutottunk, hogy a résztvevőink iránt érzett felelősség nem engedi meg a rendezvény októberi megtartását.

A kurzusra most új dátumot nem jelölünk ki, hiszen az eredetileg meghirdetett időpontot önhibánkon kívül, a COVID pandémia, ill. az aktuális tiltó intézkedések miatt immár többször kellett halasztanunk. Bízunk benne, hogy legkésőbb az eredeti dátum után egy évvel, 2021 tavaszán létrejöhet a rendezvény. Az új dátumról regisztrált résztvevőink elsőként fognak értesülni.

A befizetett részvételi díjakat szeptember első felében visszatérítjük. Szállodai foglalásukat kérjük, ne feledjék lemondani.

Köszönjük a kurzus iránti rendkívül intenzív érdeklődést és a magas számú jelentkezést.

Minden kedves résztvevőnknek és családjának jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel:


Dr. Kopa Zsolt

MAT elnök

Címkék
Rendezvény

  • Európai Andrológiai Akadémia (EAA) Budapest School

    Az Európai Andrológiai Akadémia (EAA) 2020. március 3. és 7. között fővárosunkban rendezte első oktató- és továbbképző, Budapest School elnevezésű egy hetes nemzetközi iskoláját.

    Tovább navigate_next

Az oldalon felnőtteknek szóló tartalmak jelenhetnek meg.

Az oldal használata csak 18 éven felülieknek, vagy szülői felügyelettel ajánlott.

Az oldal megtekintéséhez ki kell jelentenie, hogy elmúlt 18 éves.

További információ az Adatkezelési tájékoztató-ban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!